Lottie WhatsApp Link

1800-21-22-23

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

מערכת לניהול האתר – וורדפרס או וויקס

כשמדברים על בניית אתר עבור עסק, אחת ההחלטות החשובות ביותר שצריך לקחת היא באיזו מערכת ניהול תוכן (CMS) להשתמש. המערכת שתבחרו יכולה להשפיע על כל היבט של האתר – החל ממראהו ותפקודו ועד ליכולת שלו להצליח במנועי החיפוש. במאמר זה נעמיק בבחירה בין שתי המערכות הפופולריות ביותר: וורדפרס או וויקס. נסקור את היתרונות, החסרונות, והיכולות של כל אחת, וננסה לענות על השאלהה החשובה מכולן: איזו פלטפורמה הכי מתאימה לאתר של העסק שלכם?

מה זה וורדפרס ומה זה וויקס?

וורדפרס היא מערכת בקוד פתוח לניהול תוכן, שהושקה בשנת 2003. הפלטפורמה הפכה להיות הבחירה המובילה של מפתחים ועסקים קטנים עד גדולים בזכות הגמישות שלה. היא מתאימה לאתרים מכל הסוגים – מבלוגים פשוטים ועד אתרים מורכבים למסחר אלקטרוני. 3 שנים לאחר השקתה של וורפדרס, ב-2006 הושקה וויקס פלטפורמה מבוססת ענן לבניית אתרים. היא מציעה ממשק drag&drop ידידותי במיוחד, ומיועדת למשתמשים שאין להם ידע טכני. וויקס כוללת תבניות מעוצבות מראש וכלים מובנים לניהול האתר.

יתרונות וחסרונות של וורדפרס

בכל הנוגע לוורדפרס, אפשר למנות מספר יתרונות של המערכת

  • גמישות והתאמה אישית – עם יותר מ-50,000 תוספים זמינים, וורדפרס מאפשרת שליטה מלאה על האתר. בעזרתם התוספים אתם יכולים לשדרג את האתר שלכם בקלות עם תכונות מתקדמות כמו טפסים, ניתוח נתונים, ניהול חנויות. ועוד

  • מתאים לכל סוגי האתרים – וורדפרס מתאימה לבניית בלוגים, אתרי e-commerce, אתרי תדמית ואפילו מערכות מורכבות כמו פורטלים ואתרים ממשלתיים.

  • ידידותית ל-SEO –  עם תוספים כמו Yoast SEO, ניתן לבצע אופטימיזציה לתוכן בכל אתר שאתם בונים דרך המערכת וכך ולשפר את הדירוגים במנועי החיפוש.

  • תמיכה רחבה של קהילה עולמית – כפלטפורמה בקוד פתוח, וורדפרס נתמכת על ידי קהילה גלובלית שמספקת מדריכים, פורומים וכלים לפתרון בעיות.

אך לא הכל ורוד – לוורדפרס יש גם חסרונות, ונמנה גם אותם כעת

  • דרוש ידע טכני – למרות הפשטות הבסיסית, התאמות מתקדמות בוורדפרס דורשות ידע מסוים בתכנות, במיוחד כשמדובר בעיצוב או פונקציונליות מותאמים אישית.

  • תחזוקה ואבטחה – השימוש בוורדפרס דורש עדכונים שוטפים של המערכת, התוספים והתבניות, וכן ניהול אבטחה למניעת פריצות.

יתרונות וחסרונות של וויקס

וויקס כאמור נוסדה 3 שנים לאחר שוורדפרס קמה, אך כמו כל פלטפורמה אחרת גם לה יש יתרונות וחסרונות. בצד החיובי של התועלות אנחנו נמנה יתרונות שכאלו:

  • קלות שימוש – בדומה לוורדפרס, גם וויקס ברובה מיועדת למשתמשים ללא ידע טכני. הממשק הפשוט והעורך האינטואיטיבי מאפשרים להקים אתר במהירות.

  • תבניות מעוצבות מראש – בוורדפרס אלו תוספים, בוויקס מדבור בתבניות. הפלטפורמה מציעה מאות תבניות מקצועיות, שניתן להתאים בקלות לצרכים שונים.

  • אחסון ואבטחה מובנים – כל הניהול הטכני – כולל האחסון, העדכונים והאבטחה – מנוהל על ידי וויקס, כך שהמשתמשים לא צריכים לדאוג לתחזוקה.

  • תמיכה טכנית מובנית  – וויקס מספקת תמיכה מובנית ושירות לקוחות ישיר, מה שמקל על פתרון בעיות ותקלות.

חסרנות המערכת של וויקס:

  • מגבלות על התאמה אישית – למרות התבניות והכלים הרבים, האפשרויות לשינויים מתקדמים מוגבלות יחסית, במיוחד בהשוואה לוורדפרס.

  • פחות מתאים עבור קידום אורגני – למרות שוויקס שיפרה את יכולות ה-SEO שלה, האתרים שבונים בה עדיין נחשבים לפחות מתקדמים בתחום בהשוואה לוורדפרס.

  • עלות גבוהה לטווח ארוך – וויקס מציעה חבילות בסיסיות במחיר נמוך, אך עלויות התפעול עשויות לעלות משמעותית ככל שהאתר מתפתח.

וורדפרס או וויקס: ראש בראש בפרמטרים המרכזיים

עכשיו, אחרי שסקרנו את החוזקות והחולשות של כל אחת מהפלטפורמות – בואו ונשווה ביניהן ישירות בכמה מהפרמטרים המשמעותיים ביותר:

  • עלות: וורדפרס עצמה היא פלטפורמה חינמית (קוד פתוח, כבר אמרנו?), אך יש להוסיף עלויות של אחסון, תוספים ותבניות פרמיום – וכאן כבר המחיר יכול לעלות. לוויקס לעומת זאת יש עלות חודשית קבועה שכבר כוללת בתוכה אלמנטים כמו אחסון, אבטחה וכלים נוספים, אבל היא עלולה להאמיר ככל שעולה הצורך בביצוע שדרוגים.

  • גמישות: וורדפרס מאפשרת שליטה מלאה כמעט על כל רכיב באתר, עם כי כמו שכבר אמנו – ברגע שמגיעים לרכיבים המורכבים יותר, יש צורך להכיר שפות תכנות. מי שמחפש פתרון פשוט ומהיר יותר יפנה לוויקס, אבל שם הוא יתקל בהרבה פחות גמישות במידת הצורך.

  • התאמה עבור קידום אורגני – בנקודה הזו היתרון של וורדפרס די ברור. הפלטפורמה הוותיקה יותר מובילה בתחום בזכות תוספים וכלים מתקדמים. וויקס מצידה מציעה פתרונות בסיסיים לעניין, אך עדיין מוגבלת יחסית.

דוגמאות לשימושים נפוצים

אז מי משתמש באיזו פלטפורמה? נרחיב על כך כעת: מצד אחד עסקים קטנים שמחפשים אתר תדמית פשוט ומהיר יכולים להפיק הרבה מאוד תועלת מוויקס – בזכות הממשק הנגיש והניהול המובנה שלו. לדוגמה, חנות פרחים מקומית יכולה להקים אתר תוך כמה שעות בלבד וכך למשוך אליה לקוחות שיגיעו לחנות עצמה. מהצד השני, חנויות אינטרנטיות יותר, שמתבססות על מכירות ברשת ומחפשות פתרון מתקדם – הפלטפורמה של וורדפרס תתאים להם יותר, במיוחד בזכות תוספים כמו זה שמאפשר להתממשק עם מערכת WooCommerce שמציעה פונקציות מתקדמות לניהול חנויות אונליין. גם עבור אתרים עם דרישות טכניות מורכבות, כמו פורטלים, וורדפרס היא הבחירה המתבקשת.

טיפים לבחירה נכונה

אז איזו פלטפורמה מתאימה יותר כדי לנהל את האתר שלכם, וורדפרס או וויקס? אם טרם הצלחתם להחליט, הנה כמה שיקולים ושאלות חשובות שאנחנו חושבים שכדאי שתיקחו בחשבון:

1. הגדרת צרכים: האם אתם זקוקים לאתר פשוט ומהיר, או מערכת מורכבת עם פונקציות מתקדמות?

2. תקציב: בחנו את ההוצאות הנלוות להקמת האתר לטווח הארוך, כולל תחזוקה ושדרוגים.

3. אופן קידום האתר: אם SEO הוא קריטי לעסק שלכם, וורדפרס כאמור היא האפשרות המובילה.

הדרך שלכם להצלחה מתחילה בבחירה הנכונה

אז וורדפרס או וויקס? אם הגעתם עד לכאן, אתם כנראה כבר מבינים שאין כאן הכרעה ניצחת – התשובה תלויה בצרכים שלכם, בתקציב ובמטרות העסקיות. אם אתם עדיין מתלבטים, תדעו שזה לא משנה באיזו מערכת תבחרו, וורדפרס או וויקס, אנחנו במדיה גרופ כאן כדי לעזור. עם ניסיון ארוך שנים בקידומים אורגניים בניהול אתרים ובעבודה עם כל אחת מהפלטפורמות האלו, נוכל לעזור לכם לבחור את המערכת המתאימה ביותר, לבנות אתר מקצועי, ולהביא אותו להצלחה בכל הפרמטרים. צרו קשר עוד היום ונשמח ללוות אתכם בתהליך!

MEDIA GROUP LOGIN

לקוחות יקרים –
כאן המקום שלכם להתחבר,
להתעדכן בכמות הלידים שלכם
או לבצע פעולות נוספות.

התחברות:

זקוקים לעזרה?

אנו כאן עבורכם, צרו קשר:

Call Now Button